Astazi, Formula utila va atarge atentia la un moment important.
Corpul nostru contine 75-80% de apa. Stii ce inseamna asta? Sunt convinsa ca stii? Atunci va recomand sa consumi suficiente lichide, cat mai naturale si nu vei fi bolnav ori slabit niciodata. Cand vezi o planta ofilita, sigur te gandesti ca are nevoie de apa si ii torni la radacina apa. Asadar, sa discutam astazi despre laptele vegetal.
Laptele animal conţine lactoză.
Lactoza este un carbohidrat macromolecular compus din două molecule: glucoză şi galactoză. Pentru ca lactoza să fie absorbită în intestin, ea trebuie să fie mai întâi divizată în cele două molecule conţinute. Enzima care se ocupă cu absorbţia şi divizarea lactozei este numită lactază şi este localizată la suprafaţa celulelor mucoasei intestinale. Aşadar, pentru ca laptele să poată fi digerat, este nevoie ca în stomacul şi intestinul nostru subţire să existe o enzimă specifică, numită lactază – menită să descopună -în zaharuri simple- lactoza din lapte.Organismul adultului nu mai produce enzima lactaza, Cu ajutorul căreia poate digera lactoza din lapte.
O altă enzimă care ajută la digerarea laptelui este renina. Ei bine, şi această enzimă este produsă cu uşurinţă de către stomacurile copiilor mici, însă stomacurile adulţiilor nu o mai produc.
Laptele de soia.
Prepararea acestei retete este ceva mai complexa, deoarece necesita mai mult timp si mai multe etape. Boabele de soia de aleg, se spala si se pun la muiat in apa calda cel putin 12 ore. Daca aveti timp schimbati din cand in cand apa cu alta curata si calduta. Dupa inmuiere apa se arunca si boabele se pun la macinat intr-un blender, impreuna cu apa cat cuprinde. Se mixeaza bine pana rezulta o pasta fina si moale. Pasta respectiva se pune intr-o oala mare peste care se adauga apa. La 100 grame boabe uscate se folosesc doi litri de apa. Se fierbe compozitia timp de 20 de minute supraveghind si amestecand incontinuu.
Dupa fierbere se strecoara lichidul printr-un tifon pus in patru. Laptele obtinut se poate bea ca atare, dar e preferabil sa fie condimentat putin. Gustul nu este pe placul tuturor, dar cu ceva miere, cacao, vanilie, scortisoara si alte adaosuri, devine mult mai băubil. Resturile ramase in tifon nu se arunca deoarece se pot folosi la alte retete. Soia inca este un aliment controversat, ce are multe beneficii dar si cateva contraindicatii. Fiecare e liber sa consume ce doreste.
Laptele de susan.
Probabil cel mai popular lapte vegetal este cel obtinut din boabele de susan. Puternic intarite cu calciu si magneziu, aceste mici seminte aduc multe beneficii pentru sanatate. Laptele se prepara foarte simplu. 100 de grame de semintele se inmoaie in apa calduta cateva ore, sau peste noapte. Dimineata se pune susanul intr-un blender, se adauga un litru de apa si se amesteca cateva minute. Unii strecoara amestecul, altii il consuma nestrecurat. Incercati ambele metode ca sa vedeti care va place. Nici gustul susanului nu e prea agreabil, de aceea se adauga in lapte miere, cacao si alte condimente. Pentru un gust mai bun si elemente nutritive mai multe, se pot pune la mixat curmale, stafide, banane, impreuna cu susanul.
Teoretic se poate face lapte din orice fel de seminte si reteta este cam la fel. Canepa, mei , hrisca, dovleac, floarea soarelui, cocos, nuci, toate sunt pretabile pentru un lapte vegetal sanatos si delicios.
Laptele de migdale.
Procedeul de fabricatie este similar cu laptele de susan. Migdalele se inmoaie peste noapte si se mixeaza bine in blender. Se pot folosi si alune, arahide, nuci si alte seminte. Eu fac deseori combinatii diverse de nuci si seminte pentru a acumula mai multi nutrienti diferiti. Se pot combina cu fructe uscate sau proaspete. Cantitatea de semninte este de aproximativ 100g la un litru de apa, dar se pot pune si mai multe. Resturile nu se arunca ci se pastreaza la frigider pentru alte retete pe care le voi prezenta curand.
Aparatul pentru preparat lapte vegetal Biovita-25 vă ajută să preparaţi lapte de soia, migdale, orz, orez, ovăz şi alte cereale. Aparatul dispune şi de un program pentru prepararea laptelui vegetal fără tratare termică, fiind potrivit pentru dietele raw vegan.
De asemenea aparatul multifuncţional dispune şi de programe pentru prepararea supelor creme şi a sucurilor de fructe.
Corpul nostru contine 75-80% de apa. Stii ce inseamna asta? Sunt convinsa ca stii? Atunci va recomand sa consumi suficiente lichide, cat mai naturale si nu vei fi bolnav ori slabit niciodata. Cand vezi o planta ofilita, sigur te gandesti ca are nevoie de apa si ii torni la radacina apa. Asadar, sa discutam astazi despre laptele vegetal.
renunţa la laptele de origine animală
Renunta la folosirea laptelui de origine animala, este foarte daunator persoanelor mature. Odată cu înaintarea în vârstă, corpul nostru nu mai poate digera laptele.Laptele animal conţine lactoză.
Lactoza este un carbohidrat macromolecular compus din două molecule: glucoză şi galactoză. Pentru ca lactoza să fie absorbită în intestin, ea trebuie să fie mai întâi divizată în cele două molecule conţinute. Enzima care se ocupă cu absorbţia şi divizarea lactozei este numită lactază şi este localizată la suprafaţa celulelor mucoasei intestinale. Aşadar, pentru ca laptele să poată fi digerat, este nevoie ca în stomacul şi intestinul nostru subţire să existe o enzimă specifică, numită lactază – menită să descopună -în zaharuri simple- lactoza din lapte.Organismul adultului nu mai produce enzima lactaza, Cu ajutorul căreia poate digera lactoza din lapte.
O altă enzimă care ajută la digerarea laptelui este renina. Ei bine, şi această enzimă este produsă cu uşurinţă de către stomacurile copiilor mici, însă stomacurile adulţiilor nu o mai produc.
Laptele de soia.
Prepararea acestei retete este ceva mai complexa, deoarece necesita mai mult timp si mai multe etape. Boabele de soia de aleg, se spala si se pun la muiat in apa calda cel putin 12 ore. Daca aveti timp schimbati din cand in cand apa cu alta curata si calduta. Dupa inmuiere apa se arunca si boabele se pun la macinat intr-un blender, impreuna cu apa cat cuprinde. Se mixeaza bine pana rezulta o pasta fina si moale. Pasta respectiva se pune intr-o oala mare peste care se adauga apa. La 100 grame boabe uscate se folosesc doi litri de apa. Se fierbe compozitia timp de 20 de minute supraveghind si amestecand incontinuu.
Dupa fierbere se strecoara lichidul printr-un tifon pus in patru. Laptele obtinut se poate bea ca atare, dar e preferabil sa fie condimentat putin. Gustul nu este pe placul tuturor, dar cu ceva miere, cacao, vanilie, scortisoara si alte adaosuri, devine mult mai băubil. Resturile ramase in tifon nu se arunca deoarece se pot folosi la alte retete. Soia inca este un aliment controversat, ce are multe beneficii dar si cateva contraindicatii. Fiecare e liber sa consume ce doreste.
Laptele de susan.
Probabil cel mai popular lapte vegetal este cel obtinut din boabele de susan. Puternic intarite cu calciu si magneziu, aceste mici seminte aduc multe beneficii pentru sanatate. Laptele se prepara foarte simplu. 100 de grame de semintele se inmoaie in apa calduta cateva ore, sau peste noapte. Dimineata se pune susanul intr-un blender, se adauga un litru de apa si se amesteca cateva minute. Unii strecoara amestecul, altii il consuma nestrecurat. Incercati ambele metode ca sa vedeti care va place. Nici gustul susanului nu e prea agreabil, de aceea se adauga in lapte miere, cacao si alte condimente. Pentru un gust mai bun si elemente nutritive mai multe, se pot pune la mixat curmale, stafide, banane, impreuna cu susanul.
Teoretic se poate face lapte din orice fel de seminte si reteta este cam la fel. Canepa, mei , hrisca, dovleac, floarea soarelui, cocos, nuci, toate sunt pretabile pentru un lapte vegetal sanatos si delicios.
Laptele de migdale.
Procedeul de fabricatie este similar cu laptele de susan. Migdalele se inmoaie peste noapte si se mixeaza bine in blender. Se pot folosi si alune, arahide, nuci si alte seminte. Eu fac deseori combinatii diverse de nuci si seminte pentru a acumula mai multi nutrienti diferiti. Se pot combina cu fructe uscate sau proaspete. Cantitatea de semninte este de aproximativ 100g la un litru de apa, dar se pot pune si mai multe. Resturile nu se arunca ci se pastreaza la frigider pentru alte retete pe care le voi prezenta curand.
Laptele de orez.
Si din orez se poate face lapte, la fel si din alte cereale. Se recomanda doar boabe integrale, nedecorticate. La cereale e nevoie de o perioada mai lunga de inmuiere, de preferabil pana incep sa incolteasca. Atunci au cele mai multe elemente nutritive si aduc cele mai mari aporturi de vitamine, enzime si minerale. Boabele se mixeaza cu apa, apoi se strecoara prin tifon si se consuma cu pofta.
Si din orez se poate face lapte, la fel si din alte cereale. Se recomanda doar boabe integrale, nedecorticate. La cereale e nevoie de o perioada mai lunga de inmuiere, de preferabil pana incep sa incolteasca. Atunci au cele mai multe elemente nutritive si aduc cele mai mari aporturi de vitamine, enzime si minerale. Boabele se mixeaza cu apa, apoi se strecoara prin tifon si se consuma cu pofta.
renunţa la laptele de origine animală
renunţa la laptele de origine animală
Se prepara foarte usor din diferite seminte cum ar fi: de
soia, migdale, orz, orez, ovă, nuci, alune, amarant si multe altele, practic din toate.Aparatul pentru preparat lapte vegetal Biovita-25 vă ajută să preparaţi lapte de soia, migdale, orz, orez, ovăz şi alte cereale. Aparatul dispune şi de un program pentru prepararea laptelui vegetal fără tratare termică, fiind potrivit pentru dietele raw vegan.
De asemenea aparatul multifuncţional dispune şi de programe pentru prepararea supelor creme şi a sucurilor de fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu